РОЗДІЛ I. ПРАВО НА ЗАХИСТ ТА САМОЗАХИСТ, ПРАВО НА СУДОВИЙ ЗАХИСТ, ПРАВО НА ЗВЕРНЕННЯ ДО СУДУ ЗА ЗАХИСТОМ (Позов у цивільному процесі: теорія і практика: науково-практичний посібник, 2025)
1.1. Загальні положення......................................................................... 91.2. Право на захист та самозахист прав і інтересів особи.............. 111.3. Досудове врегулювання спору..................................................... 141.4. Юрисдикційні способи захисту прав осіб.................................. 161.5. Порівняльні аспекти юрисдикції суду та інших уповноважених органів та осіб..................................................... 191.6. Право на судовий захист .............................................................. 221.7. Право на звернення до суду за захистом (ст. 4 ЦПК)................ 261.8. Право на звернення до суду в інтересах інших осіб.................. 301.9. Порушене, невизнане, оспорюване право, свобода чи законний інтерес як об’єкти судового захисту............................ 321.10. Право на справедливий суд: актуальні питання....................... 42