§1. Структура процесуального доказування та доведення у цивілістичних галузях процесуального права - Щербак, Світлана Володимирівна (Теорія доказового права: науково-практичний посібник (монографія), 2021)
Сучасне бачення структури процесуального доказування має формуватися в напрямі зміни пріоритетів, пов’язаних з конструюванням моделі вітчизняного судочинства в контексті європейських та загальносвітових стандартів, переорієнтацією судочинства у відповідності до принципу верховенства права та надання значущості доказуванню як на теоретичному, та і практичному рівні.