РОЗДІЛ IV. ПРАВО НА ПОЗОВ, ПРАВО НА ПРЕД’ЯВЛЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ТА ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ ПОРЯДОК ЙОГО РЕАЛІЗАЦІЇ, ТРАНСФОРМАЦІЯ ПОЗОВНИХ ВИМОГ (Позов у цивільному процесі: теорія і практика: науково-практичний посібник, 2025)
4.1. Право на позов............................................................................. 2114.2. Право на формування позову..................................................... 2224.3. Процесуальний порядок реалізації права на пред’явлення позовної заяви: об’єктивні та суб’єктивні умови ..................... 2274.3.1. Об’єктивні умови реалізації права на пред’явлення позовної заяви ........................................................................ 2274.3.1.1. Об’єктивні умови звернення до належного виду провадження цивільного судочинства........................... 2284.3.1.3. Позовна давність як об’єктивна умова реалізації права на звернення до суду............................................. 2334.3.1.4. Умови реалізації права на пред’явлення позовної заяви до суду .................................................... 2334.3.1.5. Неможливість повторного розгляду тотожного позову як перешкода для відкриття провадження в справі ............................................................................. 2354.3.1.6. Недопущення процесуального наступництва у спірних відносинах (п. 6 ч. 1 ст. 186 ЦПК) як об’єктивна умова реалізації права на звернення до суду .............................................................................. 2354.3.1.7 Правовий статус особи як об’єктивна умова при зверненні до суду............................................................. 2384.3.1.8. Електронна та паперова форма звернення до суду 2404.3.2. Суб’єктивні умови реалізації права на пред’явлення позовної заяви ........................................................................ 2414.3.2.1. Суб’єктивний фактор при виборі виду позовного провадження цивільного судочинства......... 2434.3.2.2. Сплата судового збору як суб’єктивний фактор звернення до суду ............................................................ 2444.3.2.3. Позовна давність і її суб’єктивна оцінка позивачем.... 2484.3.2.4. Правовий статус особи як суб’єктивна умова при зверненні до суду...................................................... 2504.4. Позовна заява як первісна форма вираження позову .............. 2534.5. Усунення недоліків позовної заяви, які встановлені судом .... 275