12.1. Загальні положення (Цивільний процес: теорія і практика. Концепції вчених з удосконалення законодавства про цивільне судочинство. Монографія, 2023)
Планую розкрити окремі неточності і складності правозастосування, зокрема ст. 43 ЦПК і ст. 227 і 228 ЦПК: приміром, одні суди надають право надавати пояснення після вступної промови, а інші – виключно вступну промову і досліджують докази; також окремі питання допустимості доказів